Aurajuusto- poropiirakka

Tulosta resepti

Ainekset

Pohja

  • 2 dl Vehnäjauho
  • 100 g Voita
  • 2 rkl Vettä

Täyte

  • 200 g Savupororouhe
  • 100 g Metsäsienisäilyke
  • 1 Porkkana
  • 50 g Purjo
  • Mausteeksi: Oreganoa, Basilikaa, Mustapippuria
  • 50 g Aurajuustoa
  • 1 dl Juustoraastetta
  • 2 kpl Kananmunaa
  • 2 dl Kermaa

Ohje

Pohja tehdään nyppimällä jauhot ja rasva ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen.
Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Vuoan halkaisija n. 20 cm.
Leikkele porkkana pieniksi suikaleiksi  ja purjo silpuksi. Freesaa kevyesti.
Freesaus=pyöräytä tuotteita pannulla pienessä määrässä rasvaa, kunnes hieman pehmenevät.
Sekoita joukkoon savupororouhe ja metsäsienet silputtuna ja mausta.
Levitä täyte pohjataikinan päälle.
Ripottele pinnalle aurajuustopalasia ja juustoraastetta.
Sekoita keskenään munat ja kerma ja kaada lopuksi täytteen päälle.
Paista 200°C lämmössä n.20 minuuttia.


Tehty MMM-rahoituksella