Aurajuusto-poropiirakka

60 min
8-10 annosta
Pororeseptit.fi

Ainekset

Pohja
2 dl vehnäjauhoa
100 g voita
2 rkl vettä

Täyte
200 g savupororouhetta
100 g metsäsienisäilykettä
1 porkkana
50 g purjoa
Mausteeksi: oreganoa, basilikaa, mustapippuria
50 g Aurajuustoa
1 dl juustoraastetta
2 munaa
2 dl kermaa

Ohje

Pohja tehdään nyppimällä jauhot ja rasva ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Vuoan halkaisija n. 20 cm. Leikkele porkkana pieniksi suikaleiksi ja purjo silpuksi. Freesaa kevyesti eli pyöräytä tuotteita pannulla pienessä määrässä rasvaa, kunnes ne hieman pehmenevät. Sekoita joukkoon savupororouhe ja metsäsienet silputtuna ja mausta. Levitä täyte pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle aurajuustopalasia ja juustoraastetta. Sekoita keskenään munat sekä kerma ja kaada lopuksi täytteen päälle. Paista 200°C lämmössä n. 20 minuuttia.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä