Ettokeitto

Tulosta resepti

Ainekset:

  • 2 kg poronlihaa (kylki, etuselkä, lapa)
  • 1,5 l vettä
  • 2 dl kaurahiutaleita (kourallista)
  • suolaa

Ohje:

Laita lihat kattilaan ja vettä niin että lihat juuri peittyvät.
Kiehauta ja kuori vaahto pois.
Lisää kaurahiutaleet ja suola. Kaurahiutaleiden sijaan voi käyttää makaroneja tai perunaa, mutta silloin suuruksena käytetään vehnäjauhoja.
Poronlihaa ei pidä keittää ylikypsäksi, sillä silloin maku katoaa.

Keittoajaksi riittää lavalla ja etuselällä puolesta tunnista tuntiin. Kyljellä aika on liki 3 tuntia.
Keittoaika riippuu myös poron iästä – vasalla keittoaika on lyhyempi.
Kun käytetään tuoretta vastateurastettua lihaa mausteita ei tarvita.


Tehty MMM-rahoituksella