Kaamoskeitto “klimpeillä”

Annoskoko 4 annosta

Tulosta resepti

Ainekset:

  • 1 kg poron kylkeä
  • 1,5 l vettä
  • 2 tl suolaa

Klimpit:

  • 1 dl poron verta tai lihan keitinlientä
  • 1/2 dl keiton pinnalta kuorittua rasvaa
  • 1/4 tl maustepippuria jauhettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 dl ruisjauhoja

Ohje:

Huuhtele liha ja laita se kylmään veteen kiehumaan. Mausta vesi suolalla ja keitä 30 min.
Irrota lihat luista ja kuutioi ne sopivan kokoisiksi paloiksi.
Laita kuutioidut lihat takaisin kattilaan.
Valmista klimppitaikina yhdistämällä kaikki aineet.
Ota lusikalla pieniä kokkareita taikinasta ja vie ne yksitellen liemeen.
Keitä vielä puoli tuntia.

Keittoon voi myös lisätä loppuvaiheessa perunakuutioita.


Tehty MMM-rahoituksella