Kampsut sipulimaidossa

Tulosta resepti

Ainekset:

  • 5 dl poronverta
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl ruisjauhoja
  • 2,5 dl ohrajauhoja
  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1,5 tl suolaa

Sipulimaito:

  • 1 sipuli
  • 4 rkl voita
  • 5 dl maitoa

Ohje:

Sekoita veri, kaurahiutaleet, jauhot, suola ja sulatettu voi. Anna seoksen turvota jääkapissa vähän aikaa.
Kuumenna n. 2 litraa keitinvettä kattilassa ja lisää siihen n. 1 rkl suolaa.
Muotoile kostutetuin käsin taikinasta pyöreitä, n.1 cm:n paksuisia kiekkoja ja pane ne
kypsymään kiehuvaan veteen.
Keitä hiljalleen noin 1 tunti.
Valuta kypsät kampsut siivilässä.
Hienonna sipuli ja hauduta voissa kypsäksi. Lisää maito ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Lisää kampsut sipulimaitoon ja anna hautua hetki.

Tarjoa lisänä pottuvoita, puolukkasurvosta ja vihanneksia.


Tehty MMM-rahoituksella