Kanttarellikastike (tattikastike)

Tulosta resepti

Ainekset:

  • 150 g kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 4 dl lihalientä
  • 3/4 dl valkoviiniä
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa

Ohje:

Sulata voi kasarissa, lisää silputtu sipuli ja hauduta miedolla lämmöllä pehmeäksi.
Pilko puolet kantarelleista hienoksi silpuksi, lisää kasariin ja paista hieman.
Lisää lihaliemi ja anna kiehua kymmenisen minuuttia.
Lisää loput kauniisti paloitellut kantarellit ja valkoviini kastikkeeseen.
Saosta kastike jauhoilla ja kermalla ja kiehauta. Tarkista suolaisuus.

Kastikkeen voi tehdä samalla ohjeella myös tateista.
Käytä silloin punaviiniä valkoviinin asemasta.


Tehty MMM-rahoituksella