Kotapaisti Kaunispään Huipun tapaan

Tulosta resepti

Ainekset

  • poron sisäpaisteja
  • suolaa
  • kotatarpeet
  • tulitarpeet
  • sammutusvälineet

Ohje

Paistit suolataan edellisenä päivänä karkealla suolalla kuten tuoresuolakala.
Rakennetaan umpikota (korkeus 2,5m), johon jätetään ylös aukko. Alas kootaan kivistä tulisija.
Noin metrin verran yläaukosta laitetaan hyvin kuivatut paistit riippumaan.
Koivuhaloista parkitaan tuohi ja nila puhtaaksi ja sytytetään tuli paistien alle.
Aluksi tuli pidetään isona, jotta paistien pinta ruskistuu, sen jälkeen tulta pienennetään
niin, että lämpötila paistien korkeudella on n. 70-80ºC.
Paistien annetaan kypsyä n. 4 tuntia.
Kodan suuaukko pidetään kiinni paistamisen ajan, puita lisätään noin 40 minuutin välein.
Lopuksi annetaan tulen sammua, avataan luukku ja otetaan kypsät paistit ulos.
Tarjoillaan välittömästi esim. sienimuhennoksen, keitettyjen puikulaperunoiden, karpalohyytelön
ja kasvisten kera.


Tehty MMM-rahoituksella