Kuivalihakeitto ohrasuurimoilla

Tulosta resepti

Ainekset:

  • 400 g     kuivattua luullista poronlihaa
  • 1 dl     kokonaisia ohrasuurimoita
  • 350 g     perunoita
  • 1     sipuli

Ohje:

Kuivalihaa liotetaan vedessä yön yli.  Mikäli liha on liian suolaista vaihda välillä liotusvesi.
Liota myös ohraryynejä yön yli, mutta eri vedessä.
Laita kuutioitu liha ja murskattu sipuli kiehumaan ja kuori välillä vaahto.
Luut voivat olla mukana keitoksessa hieman isompina paloina.
Kun liha on melkein kypsää lisää ohraryynit.
Liotetut ohraryynit kypsyvät n. 20 minuutissa.
Laita joukkoon kuutioidut perunat ja keitä kypsäksi.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.


Tehty MMM-rahoituksella