Perinteinen poronkuivalihan valmistus

-
-

Yleisesti luullisena kuivataan kylkeä, etuselkää ja lapaa ja luuttomana paisteja, etuselän filettä, filettä ja lapaa.

Kuivattua luutonta lihaa vuollaan sellaisenaan lastuiksi ja napostellaan pois.
Luullisia lihapaloja käytetään yleensä keiton valmistamiseen.

Ainekset

Yleisesti luullisena kuivataan kylkeä, etuselkää ja lapaa ja luuttomana paisteja, etuselän filettä, filettä ja lapaa.


Ohje

Suolausta varten luuton liha leikataan pitussuuntaan lihassyiden mukaisesti pitkiksi suikaleiksi, halkaisija noin 3-5 cm. Liha voidaan suolata joko kuivasuolauksella (umpisuolaus) tai suolavedessä (suolalaukka).

Kuivasuolaus
Laita lihat ja merisuolaa astiaan siten, että lihat ovat kauttaaltaan suolan peitossa yön yli. Säilytä lihat viileässä.

Suolavesi
10 l vettä
650 g suolaa
Valmista vedestä ja suolasta seos. Ohjeen määrällä saadaan 6,1 % suolaliuos. Laita lihat suolaveteen suolaantumaan noin 1-1,5 vuorokaudeksi. Suolatut lihat tulee säilyttää viileässä 0-+2 asteen lämpötilassa.

Kuivaaminen
Lihat laitetaan ulos roikkumaan verkolla suojattuna ilmavaan paikkaan.

Kuivalihan käyttötarkoitus
Kuivattua luutonta lihaa vuollaan sellaisenaan lastuiksi ja napostellaan pois.
Luullisia lihapaloja käytetään yleensä keiton valmistamiseen.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä