Kuorrutettua poronsatulaa

Tulosta resepti

Ainekset:

  •   1 poronsatula
  •   suolaa
  •   mustapippuria

Ohje:

Tue poronsatula työntämällä teräspuikko (grillivarras) satulan selkärangan ytimeen.
Näin satula ei paistettaessa käpristy, vaan pitää ryhtinsä.
Hiero pintaan suolaa ja pippuria ja paista 250ºC parikymmentä minuuttia.
Tällöin fileet jäävät sisältä vaaleanpunaisiksi ja meheviksi.
Jos haluat aivan kypsää filettä paista 200ºC:ssa 45 minuuttia.
Irrota fileet satulasta, viipaloi ne parin sentin paloiksi ja aseta kauniisti takaisin paikoilleen.
Gratinoi satula esimerkiksi sienimuhennoksella. Herkullisen ja kauniin gratiinin saat, kun vaahdotat 100 g maustevoita ja lisäät siihen 2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna.
Gratinoi uunissa 10 minuuttia.

Tarjoa gratinoitu satula vaikkapa pienten paistettujen puikulaperunoiden kera.


Tehty MMM-rahoituksella