Lapin pannu

Tulosta resepti

Ainekset

  • 300 g lämminsavuporoa
  • 800 g keitettyjä perunoita
  • 1 sipuli
  • 1/2 purjoa
  • 1 rkl rasvaa
  • 5 kananmunaa
  • 6 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • mustapippuria, suolaa
  • 2 dl juustoraastetta

Ohje

Kypsennä silputtu sipuli ja purjo rasvassa pehmeiksi.
Kuutioi savuporo ja perunat noin sentin kuutioiksi.
Sekoita sipuli-purjoseos, savuporo ja perunat kuten pyttipannu (lisää hieman mustapippuria)
ja laita seos voideltuun uunivuokaan.
Yleensä savuporo antaa tarvittavan suolan, mutta voit lisätä suolaa varovasti maun mukaan.
Lisää kermamaitoja pinnalle juustoraaste.
Anna vuoan olla 200ºC uunissa puolisen tuntia.
Kun pinta on gratinoitunut kauniin väriseksi ota uunista ja tarjoile maustekurkun ja puolukan kera.


Tehty MMM-rahoituksella