Liekitettyä poron sisäfilettä

30 min
4 annosta

Ainekset

4 kpl poron sisäfileitä (á 160 g)
50 g voita
1,5 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria jauhettuna
5 cl koskenkorvaa liekittämiseen
kalastajalankaa tai cocktailtikkuja

Kastike
2 dl poroliemestä valmistettua ruskeaa kastiketta
1 dl kermaa
1/2 dl puolukkasosetta

Ohje

Puhdista fileet kalvoista, kääri ne kiepille ja sido kalastajalangalla tai kiinnitä cocktailtikuilla, jotta muoto säilyy valmistuksen ajan. Ruskista fileet voissa ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Liekitä koskenkorvalla. Lisää joukkoon ruskeakastike, vaahdotettu kerma ja puolukkasose. Hauduta hetken aikaa, mutta jätä sisältä vähän punertavaksi. Poista langat tai tikut ja tarjoa kastikkeessaan. Lisänä vaikkapa röstiperunoita.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä