Liekitetyt poronmunuaiset

Annoskoko 4 annosta

Tulosta resepti

Ainekset:

  • 600 g poronvasan munuaisia
  • 50 g voita
  •  suolaa, valkopippuria
  • 6 cl konjakkia

Kastike:

  • 250 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 20 g voita
  • 1 dl portviiniä
  • 2 dl kermaa

Ohje:

Ryöppää kokonaiset vasanmunuaiset ja viipaloi ne sen jälkeen.
Paista munuaisviipaleet pannussa, mausta ne ja liekitä konjakilla.
Valmista samanaikaisesti kastike: Hauduta hienonnettu sipuli voissa, lisää viipaloidut herkkusienet
ja anna hautua kunnes neste on haihtunut.
Lisää portviini ja kerma ja keitä kokoon, kunnes kastike saostuu, n.10 minuuttia.
Lisää kastikkeen joukkoon munuaiset ja niiden paistoliemi ja tarkista maku.

Tarjoa lisäkkeenä keitettyä riisiä ja puolukkasurvosta sekä vihanneksia.

 

munuaiset


Tehty MMM-rahoituksella