Luikkuliemi

30 min+3-4 h
4 annosta
Pororeseptit.fi

Ainekset

1 kg ydinluita sahattuna 2-3 cm:n viipaleiksi
200 g poron potkalihaa
2,5 l vettä
2 sipulia
1 porkkana
1 pala palsternakkaa
1 pieni pala selleriä
5 kokonaista maustepippuria
5 kokonaista valkopippuria
1 laakerinlehti
1 tl suolaa

Ohje

Laita sahatut luut kattilaan yhdessä potkalihojen kanssa. Lisää kylmä vesi ja kuumenna kiehumispisteeseen. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois ja lisää mausteet. Kuori ja paloittele juurekset ja paahda niitä uunipannulla kunnes ne saavat kauniin värin. Lisää juurekset kattilaan, niistä saadaan liemeen makua ja väriä. Keitä hiljalleen 3-4 tuntia.

Siivilöi liemi kankaan tai suodatinpaperin läpi ja keitä tarvittaessa kokoon. Kaiva veitsenkärjellä luista ytimet ja paloittele liha pieniksi kuutioiksi. Lisää ne liemen joukkoon ja tarkista maku. Makua voi vielä terästää tilkalla konjakkia tai sherryä.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä