Maustevoi porolle

Tulosta resepti

Ainekset:

  • 500 g voita
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 rkl timjamia
  • 1 rkl rakuunaa
  • 11/2 rkl meiramia
  • 11/2 rkl basilikaa
  • 1 pieni sipuli
  • 8 kpl valkosipulin kynttä
  • 1 dl tomaattisosetta (puré)
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1 rkl worchester -kastiketta
  • 1 rkl HP-kastiketta (perusmaku)
  • 1 rkl chilipippurijauhetta
  • 1 rkl konjakkia
  • 1 rkl viskiä

Ohje:

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Voit käyttää myös puolet voita, puolet margariinia.
Jos käytät kuivattuja yrttejä (timjami, rakuuna, meirami ja basilika) hienonna niitä hiukan huhmareessa
Jos sinulla on tuoreita yrttejä silppua ne hienoksi. Kuivia yrttejä käyttäessäsi , pienennä hieman reseptin
määriä, sillä ne on arvioitu tuoreille yrteille.
Murskaa valkosipulin kynnet.
Sekoita kaikki ainekset kauhalla sekaisin.
Alkoholijuomat eivät ole välttämättömiä, mutta ne antavat maustevoille hienon aromin.
Kääri maustevoi voipaperin avulla pötköksi ja laita jääkaappiin tai pakkaseen.

Tämä maustevoi sisältää paljon erilaisia yrttejä ja mausteita ja sen takia sitä kannattaa tehdä
kerralla enemmänkin. Pakasta sopivina käyttöerinä. Tämä maustevoi kruunaa poronlihan maun
pihvin tai seläkkeen päällä. Sitä voi käyttää myös esimerkiksi vihannesten hauduttamisessa.


Tehty MMM-rahoituksella