Ainekset
500 g kypsää poronkäristystä
1 pussi pakastettuja keittojuureksia
500 g perunoita
2 lihaliemikuutioita
1,5 l vettä
muutama maustepippuri
Ohje
Laita kuoritut ja pilkotut perunat kiehumaan mietoon lihaliemeen. Älä tee liemestä liian suolaista sillä valmiissa käristyksessä on myös suolaa. Lisää pakastevihannekset ja maustepippurit. Kun perunat ja vihannekset ovat melkein kypsiä lisää lihat ja keitä ruoka kypsäksi. Tarkista maku ja lisää pinnalle persiljaa sekä lipstikkaa.
Ohjeissa mainittua kypsää poronkäristystä saat valmistamalla sen etukäteen itse tai ostamalla valmista käristystä säilykkeenä.
Sinua voi myös kiinnostaa
Osta poronlihaa
Osta poroa
Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.