Paahdettua poronpaistia (sisäpaistia)

Tulosta resepti

Ainekset:

  • Poronsisäpaistia
  • suolaa
  • pippuria

Ruskista puhdistettu poron sisäpaisti voissa kuumalla pannulla
kauttaaltaan. Pintamausta suolalla ja pippurilla. Laita noin
120-asteiseen uuniin ja anna kypsyä kunnes paistin sisälämpötila
on noin 52-62 astetta. Anna uunista otetun paistin
vetäytyä esim. folion sisällä noin 10 minuuttia. Viipaloi paisti
viipaleiksi ja tarjoa esim. ohraton (ohrasuurimoista valmistettu
risotto) ja tumman riistakastikkeen kera.

Poronlihan myynninedistäminen, Pororeseptit Poronlihan myynninedistäminen, Pororeseptit
KASTIKE PORON PIKKULUISTA:

Ainekset:

  • 1 kg poron pikkuluita
  • 1-2 rkl tomaattisosetta
  • 2 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • 1/2 selleriä
  • persiljaa, timjamia
  • laakerinlehti
  • rouhittua mustapippuria

Paahda luita 200-asteisessa uunissa tummanruskeiksi välillä käännellen.
Lisää puhdistetut juurekset reiluina paloina. Paahda juureksia
välillä käännellen. Lisää 1–2 rkl tomaattisosetta ja anna myös sen
paahtua uunissa. Siirrä paahdetut ainekset isoon kattilaan. Lisää
kattilaan vettä niin, että luut peittyvät. Lisää mausteyrtit ja mausteet
Hauduta liedellä reilut 4 tuntia. Mitä kauemmin haudutat sen
voimakkaamman maun saat kastikkeeseen. Huolehdi kuitenkin, että
kastikepohja ei pääse palamaan pohjaan. Siivilöi kastikepohja tiheän
siivilän tai sideharson läpi ja keitä tarvittaessa vielä kokoon. Kastike
voidaan saostaa myös esimerkiksi tummalla kastikkeensuurustajalla.
Tätä kastiketta voit käyttää pohjana monissa kastikkeissa; esimerkiksi
punaviini-, portviini- ja kermakastikkeissa.


Tehty MMM-rahoituksella