Paistetut maksaviipaleet

Tulosta resepti

 

Ainekset:

  • 700 g poronvasan maksaa
  • 4 rkl ohrajauhoja
  • 50 g voita
  • 2 tl suolaa
  • 6 kpl keskikokoista sipulia

Muhennetut perunat:

  • 8 kpl perunaa
  • 1 sipuli
  • 4 rkl voita
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Ohje:

Leikkaa kuoritut perunat n. 1cm:n kuutioiksi ja hienonna sipuli.
Hauduta ne voissa paksupohjaisessa kattilassa.
Lisää kerma ja maito pienissä erissä ja hauduta kypsäksi n. 15 min.
Mausta suolalla ja valkopippurilla
Paista samanaikaisesti pannulla suikaloidut sipulit ( 6 kpl).
Leikkele maksa n. 1/2 cm:n viipaleiksi. Parhaiten se onnistuu, jos maksa on vielä hiukan kohmeista.
Kierittele viipaleet ohrajauhoissa, ruskista pannussa  ja mausta suolalla.
Maksaviipaleet kannattaa paistaa suoraan tarjolle.
Tarjolle pantaessa kaada paistetut sipulit maksaviipaleiden päälle ja tarjoa lisäkkeenä
muhennettuja perunakuutioita, puolukkasurvosta ja keitettyjä tuoreita kasviksia.

Katso video: http://www.pororeseptit.fi/kategoriat/videot/

 


Tehty MMM-rahoituksella