Pakkanen paukkuu, porokiusaus lämmittää

Pohjoinen talvi on kylmimmillään, vaikka kaamoksen selkä onkin jo taittunut. Kylminä päivinä kotoisa poronlihakiusaus antaa energiaa. Tuhti uuniruoka maistuu erityisen hyvältä pakkasessa ulkoilun jälkeen. Ruuanlaitto sujuu konstailematta, kun käyttää laadukkaita, valmiiksi leikattuja raaka-aineita.  Porokiusaus on helppo valmistaa käristyslihasta ja valmiista peruna-sipuli-sekoituksesta. Kiusauksen kaverina voi tarjota monenlaisia lisäkkeitä, kuten esimerkiksi puolukoita, miniporkkanoita, maustekurkkuja tai  vihreää salaattia.

Porokiusaus käristyslihasta

Ainekset

  • 500 g poronkäristystä
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 400 g peruna-sipulisekoitusta
  • 150 g  juustoraastetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria rouhittuna

Ohje

Kuumenna rasva pannussa ja ruskista käristyslihat. Levitä voideltuun uunivuokaan käristysliha ja perunasipulisekoitus. Voit sekoittaa tuotteet tai levittää kerroksittain. Lopputulos on kuitenkin aina maukas. Ripottele kuitenkin sekoitukseen tasaisesti suolaa ja pippuria sekä juustoraastetta. Kaada lopuksi ruokakerma vuokaan ja kypsennä uunissa 200 astetta / 50 minuuttia.

 


Tehty MMM-rahoituksella