Piparjuurivoissa paistettua poronkieltä

Tulosta resepti

Ainekset:

  • 4 poronvasankieltä
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1/2 palsternakka
  • 4 laakerinlehteä
  • 15 kokonaista mustapippuria
  • suolaa
  • 7 dl vettä

Paistamiseen:

  • voita
  • 2 rkl raastettua piparjuurta

Pilko juurekset ja laita kaikki ainekset kattilaan. Lisää kielet kiehuvaan nesteeseen ja hauduta miedolla lämmöllä 2,5 – 3 tuntia. Nosta kielet kattilasta ja anna jäähtyä hetki. Kuori kielet kuitenkin lämpimänä. Halkaise kielet pituussuunnassa kahteen osaan. Laita voi ja piparjuuriraaste pannulle, laita kielet pannulle kun piparjuuri alkaa ruskistua. Paista molemmat puolet kauniin ruskeaksi ja tarjoile esim. juurespyttipannun kanssa.

Siivilöi keitinliemi toiseen kattilaan ja keitä kasaan n. puoleen alkuperäisestä määrästään. Vatkaa lopuksi joukkoon 50 g voita pieninä kuutioina, tarkista maku ja tarjoile heti. Kielet voi keittää kypsiksi jo edellisenä päivänä jolloin ne jätetään omaan liemeensä kuorittuina.


Tehty MMM-rahoituksella