Poroperunasoselaatikko

1 h
5-6 annosta

Kerroksittain herkullista poronkäristystä ja samettista puikulaperunamuusia…

Päällystä laatikko rapealla ruismurulla ja illallispöydän takuuvarma menestyjä

on syntynyt!

Ainekset

500 g poronkäristystä

voita

2 punasipulia, ohueksi viipaloituina

suolaa

6 dl lihalientä

400 g puikulaperunoita

100 g voita, kuutioituna

3 dl maitoa, lämmitettynä

Tarjoiluun

2 ruisleipäviipaletta, paahdettuna ja murusteltuna

Ohje

1. Kuumenna valurautapata korkealla lämmöllä ja lisää voinokare pataan.

Jos löydät jostain poron kuuta eli sen rasvaa, käytä ihmeessä sitä! Ruskista

poronkäristystä korkealla lämmöllä noin 4-6 min tai kunnes se on

kauttaaltaan ruskistunut. Mausta poro suolalla.

2. Kun poro on ruskistunut, lisää viipaloidut sipulit ja jatka kypsennystä pari

min. Lisää sitten lihaliemi ja raaputa kaikki pohjaan tarttunut ”fondi”

nesteen sekaan. Peitä pata osittain kannella ja siirrä pata uuniin ja

hauduta sitä noin 2-3 h tai kunnes liha on mielestäsi sopivan mureaa ja

neste on lähes täysin haihtunut.

3. Kun liha on lähes valmista, tee perunamuusi. Höyrytä kuorittuja perunoita

kunnes ne ovat läpikypsiä.

4. Valuta keitinvesi pois ja sekoita perunat ja voi keskenään

perunasurvimella. Lisää lopuksi lämmin maito ja suola. Sekoita

perunamuusia sähkövatkaimella. Jos haluat samettista perunamuusia, voi

siivilöidä sen tiheän siivilän läpi.

5. Kasaa laatikko joko vuokaan tai pieneen kattilaan. Aloita peittämällä

astian pohja perunamuusilla ja lisää sitten vuorotellen poronkäristystä ja

muusia, kunnes kaikki on käytetty. Peitä vuoka ruismurulla ja tarjoile.

Reseptin on tuottanut Tastery Foods Poronlihan neljä vuodenaikaa -hankkeessa.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä