Porocrepit

Tulosta resepti

Ainekset

Taikina

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 300 g kypsää poronkäristystä
  • 1 sipuli
  • 1 tlk herkkusieniä
  • 200 g  leipäjuustoa

Kuorrutukseen:

  • 2 dl juustoraastetta , tilkka kermaa

Ohje

Hienonna sipuli ja herkkusienet pieniksi kuutioiksi. Hauduta seosta rasvassa miedolla lämmöllä.
Kuutioi leipäjuusto noin sentin paloiksi. Sekoita kylmä käristys, sipuli-sieniseos ja leipäjuusto krepsien täytteeksi.
Valmista lettutaikina tavalliseen tapaan ja paista letut.
Laita ruokalusikallinen täytettä letun keskelle ja muotoile siitä koossa pysyvä paketti. Aseta krepsit voideltuun uunivuokaan melkein kiinni toisiinsa.
Ripottele päälle juustoraastetta ja vuokaan vielä tilkka kermaa kosteuden säilyttämiseksi.
Paista 225ºC uunissa kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin
Krepsit kannattaa valmistaa etukäteen ja kuorruttaa ne juustoraasteella juuri ennen paistamista ja tarjoilua.


Tehty MMM-rahoituksella