Poroemännän pata

Tulosta resepti

Ainekset

  • 1 kpl poron sydän
  • 3 kpl poron munuaista
  • 1/2 kg poron maksaa
  • 2 rkl rasvaa
  • 1 sipuli
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 10 maustepippuria
  • 1/2 tl rosmariinia
  • 1 rkl lipstikkaa
  •  yrttisuolaa
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • 1 dl kermaa + tilkka valkoviiniä

Ohje

Liota sydäntä ja munuaisia pari tuntia kylmässä vedessä ja huuhtele ne.
Posta maksasta kalvot ja suonet.
Kuutioi elimet pieniksi paloiksi ja ruskista ne rasvassa.
Lisää silputtu sipuli, tomaattimurska ja mausteet.
Anna hautua miedolla lämmöllä puoli tuntia kannen alla.
Lisää kerma ja mahdollisesti loraus valkoviiniä.

Tarjoa pata vihannesrisoton tai uuniperunoiden kera.


Tehty MMM-rahoituksella