Porohöystö ranskalaisittain

Tulosta resepti

Ainekset

  • 600 g suikaloitu poronpaisti
  • 1/2 pulloa punaviiniä
  • 150 g hillosipuleita
  • 150 g kokonaisia herkkusieniä
  • 2 rkl rasvaa
  • 1 tl viherpippuria
  • suolaa
  • 1/2 tl rosmariinia
  • hiukan vehnäjauhoja

Ohje

Tämä viinille tuoksuva pororuoka vaatii esivalmisteluja lähinnä pitkän marinointiajan vuoksi, mutta lopputulos on sen arvoinen.
Laita lihat sopivaan kulhoon, lisää punaviini ja murskatut viherpippurit. Laita päälle kansi tai kelmu.  Anna marinoitua jääkaapissa pari vuorokautta silloin tällöin käännellen.
Ennen paistamista valuta lihat hyvin siivilässä ja ota marinointiliemi talteen.  Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihat pannussa pienissä erissä ja siirrä pataan.
Ripottele paistamisen aikana hiukan vehnäjauhoja lihojen päälle suurukseksi. Kaada marinadiliemi pataan lihojen päälle, muserra vielä muutama viherpippuri ja rosmariini
sekaan. Lisää lopuksi hillosipulit ja herkkusienet.
Anna hautua kannen alla noin tunti 200ºC uunissa.

Tarjoa keitetyn luonnonriisin, raikkaan salaatin ja rapean patongin kera.


Tehty MMM-rahoituksella