Porojauheliha- perunalaatikko

Annoskoko 4-6 annosta

Tulosta resepti

Ainekset

  • 600 g porojauhelihaa
  • 50 g kylmäsavu poronpaistia
  • 4 sipulia
  • 700 g kuorittuja perunoita
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl öljyä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 6 dl ruokakermaa

Ohje

Ruskista jauheliha,  mausta suolalla ja valkopippurilla.
Leikkaa sipuli silpuksi ja hauduta rasvassa kypsäksi.
Sekoita jauhelihan joukkoon sipuli ja pienitty kylmäsavuporonpaisti.
Suikaloi perunat tikkumaisiksi. Huuhtele ja kuivaa pyyhkeellä.
Voit käyttää toki valmista peruna-sipuli sekoitusta 2 pussia.
Käytä silloin jauhelihassa vain 2 sipulia.
Lado voideltuun uunivuokaan perunoita ja lihasekoitusta  niin että alimmaisena ja
päällimmäisenä on perunaa.
Paista vuokaa 225ºC uunissa ensin 10 minuuttia ilman nestettä.
Ota vuoka uunista ja lisää kerma tasaisesti ja hauduta laatikko kypsäksi
n. 1 tunti 15 minuuttia.
Tarjoa lisäkkeinä maustekurkkua ja maustepunajuurta, lehtisalaattia tai tuoreraastetta.


Tehty MMM-rahoituksella