Porokalopsi

Tulosta resepti

Ainekset

  • 640 g luutonta poronpaistia
  • 50 g voita
  • 2 sipulia
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl porolientä tai vettä
  • 3-4 rkl ruisjauhoja
  • 2 dl kermaa

Ohje

Leikkaa liha n. 2 cm:n kuutioiksi tai pieniksi pihveiksi, jotka nuijitaan kevyesti.
Ruskista lihat pannussa, mausta suolalla ja lisää hienonnetut sipulit ja hauduta sen aikaa, että
sipuli kypsyy.
Siirrä lihapalat pataan tai kattilaan ja lisää nesteeksi porolientä  (tai vettä) niin, että lihat peittyvät.
Kuumenna kiehumispisteeseen ja kuori vaahto pois.
Hauduta kalopsia hetken ja saosta sitten kermaan sekoitetuilla ruisjauhoilla.
Hauduta kypsäksi ja tarkista maku.
Lisäkkeenä perunamuusi, puolukkasurvos ja keitetyt kasvikset.

Voit myös kypsentää lihat erikseen valmiiksi, jolloin teet kastikkeen ja lisäät saostettuun kastikkeeseen kypsät lihapalat.


Tehty MMM-rahoituksella