Porokastike pikkuluista

Tulosta resepti

  • 1 kg poron pikkuluita
  • 1-2 rkl tomaattisosetta
  • 2 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • 1/2 selleriä
  • persiljaa, timjamia
  • laakerinlehti
  • rouhittua mustapippuria

Paahda luita 200-asteisessa uunissa tummanruskeiksi välillä käännellen.
Lisää puhdistetut juurekset reiluina paloina. Paahda juureksia
välillä käännellen. Lisää 1–2 rkl tomaattisosetta ja anna myös sen
paahtua uunissa. Siirrä paahdetut ainekset isoon kattilaan. Lisää
kattilaan vettä niin, että luut peittyvät. Lisää mausteyrtit ja mausteet
Hauduta liedellä reilut 4 tuntia. Mitä kauemmin haudutat sen
voimakkaamman maun saat kastikkeeseen. Huolehdi kuitenkin, että
kastikepohja ei pääse palamaan pohjaan. Siivilöi kastikepohja tiheän
siivilän tai sideharson läpi ja keitä tarvittaessa vielä kokoon. Kastike
voidaan saostaa myös esimerkiksi tummalla kastikkeensuurustajalla.
Tätä kastiketta voit käyttää pohjana monissa kastikkeissa; esimerkiksi
punaviini-, portviini- ja kermakastikkeissa.


Tehty MMM-rahoituksella