Porolasagne lämmittää koleana kevätpäivänä

Kun lunta hiutaloi pohjoisilla leveyspiireillä toukokuussa, voi päivän pelastukseksi valmistaa muhkean porolasagnen. Samalla on lostava tilaisuus tyhjentää pakastinta viime kauden sienistä. Höyryävän kuuman annoksen äärellä sopii unelmoida tulevista kesäpäivistä. Ehkäpä jo huomenna aurinko lämmittää!

Ainekset

400-500 g porojauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 porkkana
1 tlk tomaattimurskaa
150 g sienikuutioita
2 dl vettä
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria
2 tl basilikaa
2 tl persiljaa
2 tl oreganoa
Juustokastike

4 dl maitoa
200 g sulatejuustoa
1 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
8-10 kpl lasagnelevyjä
1 dl juustoraastetta
Jauhelihakastike:

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta porkkana karkeaksi. Ruskista jauheliha pannulla ja siirrä sivuun odottamaan. Kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanaraastetta hetki paistinpannulla ja lisää ruskistettu jauheliha, tomaattimurska, valutetut sienet ja vesi. Mausta ja anna hautua kannen alla. Valmista sillä aikaa juustokastike.

Juustokastike:

Kuumenna kattilassa 4 dl maitoa ja sulatejuustopalat. Sekoita suurukseksi 1 dl maitoa ja vehnäjauhot keskenään. Kun juusto on kokonaan sulanut maitoon lisää suurus hyvin sekoittaen. Anna kastikkeen kypsyä vielä hetki, sekoita koko ajan.

Ja sitten yhdistetään:

Voitele uunivuoka ja laita pohjalle kerros lihakastiketta. Päälle kerros lasagnelevyjä, sitten juustokastiketta ja lihakastiketta. Tee samanlaisia kerroksia vielä 2-3 kpl, jätä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraaste.

Lopuksi uuniin:

Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Ota vuoka uunista ja anna tasaantua n. 20 minuuttia ennen ruokailua.


Tehty MMM-rahoituksella