Poromakkara (poromakkarat)

Tulosta resepti

Ainekset:

  • 2 kg kalvotonta poronlihaa
  • 800 g rasvaista sianlihaa
  • 1/2 tl jauhettua chiliä
  • 1 rkl fenkolia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl suolaa
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 5 dl punaviiniä
  • 3 dl oliiviöljyä
  • puhdistettuja lampaan tai poron suolia
  • valkosipulia maun mukaan

 Ohje:

Puhdistettuja lampaansuolia voi tilata omalta kauppiaaltasi erikoistilauksena.
Kun saanti on varmistunut hanki muut tarpeet.

Kuutioi lihat tikkuaskin kokoisiksi paloiksi.
Tee mausteista, viinistä ja öljystä marinadi ja sekoita se lihojen joukkoon.
Anna mehustua jääkaapissa n.8 tuntia.
Jauha lihat myllyllä (n. 8mm:n terä) kahteen kertaan. Pursota massa puhdistettuun suoleen.

Suoleen pursottaminen onnistuu esim. pitkäkaulaisen ketsuppipullon avulla:
Leikkaa pullosta ohja pois ja poista korkkitulppa. Suoli pujotetaan pullon kaulaan ja täyte työnnetään suoleen sopivalla nuijalla tai pienemmällä pullolla. Markkinoilla on myös makkarantäyttökoneita.
Jos haluat annosmakkaroita pyöräytä suolta aina noin 15 cm välein.
Makkarat kypsennetään keittämällä suolassa maustetussa vedessä, uunissa,  grillaamalla tai savustamalla.
Kypsennysajat kuten vastaavilla kokolihatuotteilla.


Tehty MMM-rahoituksella