Poromiehen vasikanleike (porotäytteinen vasikanleike)

Annoskoko 4 annosta

Tulosta resepti

Ainekset:

  • 600 g puhdistettua vasikan ulkofileetä
  • 100 g kylmäsavustettua poronpaistia
  • vähän suolaa ja valkopippuria
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl voita

Kastike:

  • 200 g ryöpättyjä tatteja tai herkkusieniä
  • 50 g voita
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl lihalientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Ohje:

Jaa puhdistettuvasikan  fileepala neljään osaan ja nuiji ne kelmun välissä ohuiksi leikkeiksi.
Laita kullekin leikkeelle savuporoviipale, taita leikkeet kahtia ja painele reunat kiinni.
Mausta varovasti päältä suolalla ja valkopippurilla, sillä savuporon sisältämä suola
maustaa osaltaan leikettä.
Kääntele leikkeet vehnäjauhoissa ja paista pannussa molemmin puolin.
Valmista kastike: hauduta hienonnettu sipuli voissa kypsäksi, lisää pilkotut valutetut sienet ja
anna hautua hetken aikaa.
Lisää jauhot ja sen jälkeen neste pienissä erissä samalla hyvin sekoittaen.
Hauduta noin 10 minuuttia ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Tarjoa leikkeiden lisänä sienikastiketta, keitettyjä perunoita, keitettyjä tai tuoreita kasviksia,
puolukkasurvosta ja kurpitsasalaattia.


Tehty MMM-rahoituksella