Poronkielipasteijat

Tulosta resepti

Ainekset:

  •  5 kpl keitettyjä poron kieliä
  • 2 rkl maksapasteijaa
  • 1- 2  dl lihalientä (kielen keitinliemi)
  • 1-2 liivatelehteä
  • 2 kpl anjovisfileetä
  • 2 rkl anjovislientä
  • 1 dl hienonnettuja valmiita korvasieniä
  • hilloja koristeluun

Ohje:

Kuori ja viipaloi edellisenä päivänä kypsiksi keitetyt (n. 2 tuntia) kielet pituussuuntaan ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna lihaliemi ja sekoita siihen kylmässä vedessä pehmenneet, valutetut liivatteet.
Anna hyytelöliemen jäähtyä.
Vuoraa 5-7 kuppia poronkieliviipaleilla.
Jauha loput kielet anjovisfileiden kera. Sekoita jauhetut kielet, maksapasteija ja hienonnetut korvasienet sekä anjovisliemi.
Painele seos kieliviipaleilla vuorattuihin kuppeihin ja kumoa kupit tämän jälkeen vadille.
Levitä siveltimellä hieman hyytynyttä hyytelölientä joka puolelle kekojen päälle (hyytelön tulisi olla rakenteeltaan kuin raaka munanvalkuainen).
Laita vati jääkaappiin, kunnes hyytelöliemi on kokonaan hyytynyt
Siirrä kielipastat tarjoiluvadille ja koristele hilloilla.
Tarjoa lisänä kermaviiliä, johon on lisätty kokonaisia puolukoita.


Tehty MMM-rahoituksella