Poronkyljykset pihlajanmarjakastikkeella

Tulosta resepti

Ainekset:

  •  n. 1 kg poron kyljysriviä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria jauhettuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita

Kastike:

  •   4 annosta ruskeaa kastiketta
  •   kyljysrivin puhdistuspaloja
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kermaa
  • 3 rkl pihlajanmarjahyytelöä

Ohje:

Valmista ensin ruskea peruskastike.
Puhdista sitten kyljysrivistä reunalihat ja kalvot, leikkele ne paloiksi ja käristä rasvassa.
Lisää nämä paistetut pienet lihapalaset hautumaan ruskeaan kastikkeeseen.  Kastike saa
hautua n. 1/2 tuntia. Juuri ennen kuin ryhdyt kyljysten paistoon siivilöi
lihanmurut kastikkeesta. Lisää siivilöityyn kastikkeeseen kerma ja pihlajanmarjahyytelö.
Paloittele kyljysrivi siten, että kuhunkin annokseen tulee 2 kyljystä.
Nuiji kyljykset kevyesti ja mausta pippurilla ja suolalla.
Ruskista kyljykset nopeasti kuumassa pannussa vähässä rasvassa.
Kaada nyt kuuma kastike kyljysten päälle ja anna hautua hetken. Jos pannu oli kovin kuuma
ota se kokonaan pois levyltä. Ei ole tarkoitus polttaa kastiketta kiinni pannuun..
Älä kypsennä liikaa, kyljykset voivat jäädä hieman punertaviksi.
Tarjoa kyljykset kastikkeessaan, lisäkkeinä keitettyjä perunoita, kasviksia salaattia ja
pihlajanmarjahyytelöä.


Tehty MMM-rahoituksella