Poronliha- viherpippurihöystö

Annoskoko 4 annosta

Tulosta resepti

Ainekset:

  • 640 g poronpaistia
  • 2 sipulia
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 rkl viherpippureita kokonaisena
  • 5 dl vettä tai porolientä
  • 1 dl kermaa
  • 2 1/2 rkl vehnäjauhoja

Ohje:

Leikkaa poronliha 2 cm:n kuutioiksi.
Ruskista liha pannussa.
Lisää hienonnettu sipuli, suola ja osa viherpippureista murskattuna.
Siirrä lihat pataan tai kattilaan, lisää paistoliemi ja lihaliemi.
Kuori vaahto pois liemen tullessa kiehumispisteeseen.
Keitä n. 10 min ja saosta kermaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla.
Keitä kypsäksi, noin 20 min ja lisää loput viherpippureista kokonaisina. Tarkista maku.
Tarjoa lisäkkeinä keitettyjä perunoita tai perunamuusia, tuoreita tai keitettyjä kasviksia,
tuoreraastetta tai salaattia ja puolukkasurvosta.


Tehty MMM-rahoituksella