Poronlihahöystö

Tulosta resepti

Ainekset

  • 700 g luutonta poronlapaa
  • 2 sipulia
  • rasvaa paistamiseen
  • 1-2 rkl viherpippureita
  • 5 dl vettä tai lihalientä
  • 2 porkkanaa
  • 3 rkl ohrajauhoja
  • 0,5 dl kermaa

Ohje

Leikkaa poronlapa kuutioiksi.
Ruskista lihat pienissä erissä pannussa ja siirrä lihat pataan tai kattilaan.
Lisää lihojen päälle hienonnetut sipulit ja mausteet.
Lisää nestettä niin, että lihat peittyvät, kiehauta ja kuori vaahto pois. Anna padan hautua hiljaa kiehuen.
Valmista sillä aikaa kermasta ja ohrajauhoista suurus ja viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi.
Kun pata on hautunut n 1/2 tuntia suurusta ohrajauho / kermaseoksella, kiehauta ja lisää porkkanaviipaleet.
Hauduta vielä puoli tuntia ja tarkista maku.

Tarjoa pata muusin tai keitettyjen perunoiden sekä kasvisten kera.
Lisukkeeksi sopii tuoresalaatti, raaste tai puolukkasurvos.


Tehty MMM-rahoituksella