Poronselykset sienikastikkeella

Tulosta resepti

Ainekset:

  • 600 g puhdistettua poron ulkofileetä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl rasvaa
  • halutessa musta- tai valkopippuria

Kastike:

  • 110 g esikäsiteltyjä sieniä
  • 1 sipuli
  • 1 1/2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa (pippuria)

Ohje

Puhdista file leikkaamalla reunalihat. Pilko reunalihat pieniksi ja käristä ne pannulla.
Kypsät reunalihat voi hyödyntää sienikastikkeen teossa.
Vähennä lämpöä ja jatka tästä sienikastikkeen teolla.
Hauduta hienonnettu sipuli voissa.
Lisää hienonnetut sienet ja anna hautua rasvassa.
Lisää jauhot, sekoita ja lisää ensin lihaliemi, sitten kerma pienissä erissä.
Hauduta n. 10-15 minuuttia ja mausta.
Kun kastike on valmis ja hautumassa jatkat puhdistetun fileen parissa. Leikkaa
fileestä parin sentin paksuisia viipaleita ja varovasti painellen muotoile niistä soikeita seläkkeitä.
Mausta seläkkeet suolalla ja aavistuksella pippuria, kääntele vehnäjauhoissa ja paista kuumassa pannussa
pari minuuttia puoleltaan. Seläkkeet saavat olla sisältä punertavia.
Tarjoa seläkkeiden kanssa puikulaperunoita, kasviksia ja salaattia. Sopiva marjahyytelö kruunaa aterian.


Tehty MMM-rahoituksella