Poropasteijat

Tulosta resepti

Ainekset

  • 400 g porojauhelihaa
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 200 g leipäjuustoa
  • 2 rkl voita
  • 1/2 tl maustepippuria
  • suolaa
  • 500 g valmista voitaikinaa
  • 1 kananmuna voiteluun

Ohje

Käristä porojauheliha kuumassa pannussa.
Kuutioi leipäjuusto pieniksi kuutioiksi.
Sekoita kulhossa paistettu jauheliha, keitetty riisi, hienonnetut kananmunat ja kuutioitu leipäjuusto.
Lisää 1/2 tl jauhettua maustepippuria sekä hieman suolaa.
Kaulitse valmis voitaikina, leikkaa juomalasilla tai muulla sopivalla muotilla pieniä pyöreitä levyjä.
Aseta lusikallinen täytettä levylle ja toinen levy päälle kanneksi. Painele haarukalla alustan ja kannen
reunat kiinni toisiinsa.
Voitele pasteijoiden pinta sekoitetulla kananmunalla.
Pistele haarukalla hieman reikiä pasteijan kansiin.
Paista uunissa n. 20 minuuttia. Lämpö 175ºC.

Pasteijat sopivat mainiosti tarjottavaksi poronlihakeiton lisukkeena tai pikkulämpiminä.


Tehty MMM-rahoituksella