Poropata

Tulosta resepti

Pororuoka logo V pieni

Ainekset

  • 350 g poronkäristyslihaa
  • 1 pullo olutta
  • 0,5 dl mustaherukkamehua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 8 mustapippuria
  • 4 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 punasipulia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 100 g (pakaste) papuja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 l vettä

Ohje

Sulata käristysliha ja paloittele viipaleet.
Kuumenna pata ja laita pohjalle tilkka öljyä. Levitä liha pataan ja anna sen käristyä hetki.
Lisää olut, mehu, soija, rikotut pippurit, laakerinlehti, suola ja ohuiksi lohkoiksi
pilkotut sipulit. Anna ainesten kiehua kannen alla hiljaa noin 15 minuuttia.
Puhdista ja paloittele paprika. Viipaloi kesäkurpitsa noin sentin paloiksi ja lisää se pataan papujen ja paprikan kanssa.
Anna kiehua vielä 5 minuuttia.
Mittaa vesi ja vehnäjauhot kannelliseen lasitölkkiin ja ravistele sekaisin. Sekoita
suurus pataan ja anna kiehua vielä tuokio (voit käyttää myös valmiita kastikesuuruksia).

Tarjoa poropata riisin tai keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.


Tehty MMM-rahoituksella