Laku-poropata

0,5 kg poron paistia (sisä- tai ulkopaisti)
2 porkkanaa
3 sipulia
1/pnt timjamia
1/2 dl spelttilakua
0,3 dl tummaa olutta (tai lihalientä)
1rkl vehnäjauhoja
suolaa, pippuria
2 rkl voita (käytä oljyä mikäli haluat maidottoman)

Leikkaa poro, sipuli ja porkkana pieniksi paloiksi. Laita pataan voita ja paista porokuutiot pienissä erissä. Kun kaikki poro on paistettu, lisää pataan vihannekset, mausteet, paistele hetki ja lisää sitten vehnäjauho, timjami sekä laku. Sekoita hyvin ja lisää sitten jatkuvasti sekoittaen tumma olut. Laita kansi kevyesti päälle ja laske lämpö minimiin. Anna hautua/ hiljalleen kiehua noin puoli tuntia.

Valmista poropataa voi nauttia pastan kanssa tai vaikka ihan semmoisenaan leivän päällä. Annoskoko neljälle.

Sesongin parasta juuri nyt | Poropata


Tehty MMM-rahoituksella