Poropyörykät Nätti Jussin tapaan

60 min
6 annosta

Ainekset

400 g poronjauhelihaa
100 g sianjauhelihaa
1 sipuli
2 rkl rasvaa
2 viipaletta vaaleaa leipää
1 dl vettä
2 tl suolaa
1 tl murskattua viherpippuria
1 kananmuna
1 dl kermaa

Kastike
4 annosta ruskeaa kastiketta
1 dl kermaa
1 rkl pihlajanmarja- tai karpalohyytelöä

Ohje

Hauduta silputtu sipuli voissa. Liota leivät vesitilkassa. Yhdistä ja sekoita pyörykkätaikinan ainekset ja leivo kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä n. 30 kpl. Valmista normaali ruskeakastike, parantele sitä kermalla ja hyytelöllä. Asettele pikkupyörykät sopivaan uunivuokaan ja kaada kastike tasaisesti pyöryköiden päälle. Kypsennä 200ºC uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoa pyörykät keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä