Porotäytteiset perunaletut

Ainekset

  • 5 dl perunamuusia
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maitoa tai kermaa
  • 1/ 2 tl meiramia
  • 300 g kypsää poronkäristystä
  • 1 dl juustoraastetta

Ohje

Tämä iltapalaksi tai yölliseksi pikkulämpimäksi sopiva ohje hyödyntää aiemmin valmistettua
poronkäristystä ja pottumuusia. Toki nämä voi valmistaa varta vasten tähän tarkoitukseen.
Sekoita perunamuusi, vehnäjauhot ja muna tasaiseksi lettutaikinaksi, lisää maitoa tai kermaa, jotta taikina
on tarpeeksi juoksevaa. Jos haluat letuista erityisen maistuvia muserra meirami taikinan joukkoon.
Paista taikinasta tavallisia lettuja. Laita nyt letun päälle lusikallinen poronkäristystä ja taittele wrapiksi tai
krepiksi
Asettele nyytit leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele päälle juustoraastetta.
Kuumenna lettupaketteja 225 ºC asteisessa uunissa n.10 minuuttia, eli kunnes juusto on sulanut ja
saanut hieman väriä.
Tuore porkkanaraaste ja puolukkahillo maistuu lisänä ja hieman keventää tätä tuhtia yöpalaa.


Tehty MMM-rahoituksella