Purjoinen poropiiras

Tulosta resepti

Ainekset

  • 300 g kypsää poronkäristystä
  • 1 suuri purjo (tai pari pientä)
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 3/4 dl valkoviiniä
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl juustoraastetta

Taikina

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 muna
  • ripaus suolaa
  • tilkka vettä

Ohje

Taikina tehdään ensin: Kaada jauhot kulhoon ja tee keskelle kuoppa, johon rikot munan ja
ripauksen suolaa.
Voi kulhon reunoille pikkupalasina. Nypi sormilla ainekset sekaisin.
Jos tarpeen lisää vesitilkka.
Laita taikina vetäytymään jääkaappiin.
Puhdista purjo huolellisesti ja leikkaa se renkaiksi. Silppua sipuli.
Kuullota sipuleita kevyesti pannussa ja lisää valkoviini
Hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta kunnes neste on haihtunut ja anna jäähtyä.
Ota taikina jääkaapista ja painele se voideltuun piirakkavuokaan.
Levitä päälle kypsä poronkäristysliha ja päällimmäiseksi sipuliseos.
Sekoita kulhossa munat, kerma ja juustoraaste. Kaada tasaisesti piiraan päälle.
Paista 225 ºC lämpöisessä uunissa n. 30 minuuttia. Ota piiras uunista
kun sen pinnan väri on mielestäsi hyvä..
Anna jäähtyä hetken ja nautiskele.


Tehty MMM-rahoituksella