Savuporo- sienipiiras

Tulosta resepti

Ainekset

Pohja

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sämpyläjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 1 dl kylmää vettä

Täyte

  • 200 g tuoreita sieniä
  • tilkka öljyä
  • 3 kpl valkosipulin kynttä
  • 200 g kylmäsavuporoa
  • 2 dl purjosilppua
  • 1 dl paprikaa kuutioituna

Munamaito

  • 1 dl maitoa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 4 kananmunaa
  • 150 g mozzarella juustoraastetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • koristeeksi tuoreita yrttejä, salaattia

Ohje

Pohja: Sekoita kuivat aineet ja lisää voi kuutioina. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele n. 20 cm irtopohjavuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle sekä reunoille n. 4cm:n korkeudelle. Nosta jääkaappiin odottamaan täytettä.

Viipaloi sienet ja kuivata tarvittaessa pannulla ylimääräinen neste pois. Lisää rasva ja silputtu sipuli sekä valkosipuli. Freesaa ja anna seoksen jäähtyä. Kuutioi savuporo, purjo ja paprika.

Sekoita munat, kermaviili, maito ja mausteet. Lisää joukkoon juustoraaste.

Ota pohja jääkaapista ja levitä pohjalle tasaisesti sieni-sipuli sekoitus. Levitä päälle purjo-, paprika- ja porokuutiot. Kaada päälle muna-maitoseos. Paista uunissa alatasolla 200 °C noin 40 minuuttia. Anna tasaantua n.15 minuuttia ennen palojen leikkaamista.  Koristele annokset tuoreilla yrteillä ja salaatilla.


Tehty MMM-rahoituksella