Savuporoa keittoon – eväitä maukkaaseen viikonloppuun

Keitosta saa mukavan lounaan. Savuporolla maustettu ja kermalla pehmennetty juureskeitto sopii tuoreen leivän kera myös viikonlopun ateriaksi.

Savuporo-juureskeiton ainekset:

200 g kylmäsavustettua poroa
200 g perunaa
200 g palsternakkaa
100 g juuriselleriä
100 g porkkanaa
200 g sipulia
(100 g mustajuurta, kirveliä)
1/2 l laihaa kasvis- tai porolientä
4 dl kermaa
suolaa, mustapippuria
Ohje:

Kuori juurekset, paloittele ja keitä lihaliemessä n.40 minuuttia
Soseuta keitos tehosekoittimella.
Lisää pieniksi kuutioiksi pilkottu savuporo ja kerma.
Kiehauta hieman, mutta älä keitä.
Maistele ja lisää mustapippuria rouheena (mieluiten suoraan myllystä) sekä suolaa makusi mukaan.

Tämä on mainion makuinen ja melko vaivattomasti valmistuva täyttävä keitto.


Tehty MMM-rahoituksella