Savuporonkielihyytelö

Annoskoko 4 annosta

Tulosta resepti

Ainekset:

4 kpl savustettua poronkieltä
1 dl kielten keitinlientä
1,5 liivatelevyä
3 rkl voita
1/2 tl suolaa
10 kokonaista viherpippuria

Kastike:

1 dl smetanaa
4 rkl omenasosetta

Ohje:

Huuhtele poronkielet kylmässä vedessä.
Lisää mausteet ja viipaloidut juurekset kiehuvaan veteen ja keitä poronkieliä pari tuntia.
Kiehumisen alkaessa kerää pinnalta vaahto pois. Säästä 1 dl keitinlientä.
Lisää liemeen vedessä pehmitetyt, valutetut liivatelehdet.
Kaada puolet liemestä neljän kupin pohjalle ja anna hyytyä jääkaapissa.
Irrota nahka kypsien kielten päältä.
Leikkaa kielestä neljä saman näköistä viipaletta ja pane ne kuppeihin, hyytelön päälle.
Lisää loput liemestä ja anna hyytyä.
Leikkaa puolet jäljellä olevista kielistä kuutioiksi ja hienonna loput pieneksi silpuksi.
Sekoita kuutioidut ja silputut kielet keskenään, lisää voi ja mausteet.
Painele seos kieliviipaleilla pohjustettuihin kuppeihin ja anna edelleen hyytyä kylmässä.
Ideana on, että kun kupit kaadetaan pinnalla on viipaloitu kieli ja alla tätä sekoitusta, jonka
pitäisi pysyä kasassa.
Kasta hyytyneet kupit kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille ja koristele lisäkkeillä
karpalohyytelöä + vihanneksia.
Tarjoa kastikkeena omenasosetta ja maustettua smetanaa.


Tehty MMM-rahoituksella