Sieni-pororuukulla viikko käyntiin vaivattomasti

Sieni-pororuukku sopii vaivattomuutensa puolesta myös alkuviikon arkiruuaksi. Voitaikinakannen alla viihtyvät sienet ja poronkäristys. Mainio taikinakuori syntyy myös valmiista voitaikinasta. Kaveriksi voi noukkia pakasteesta puolukkaa tai karpaloa.

Ainekset

300 g poronkäristystä
2 rkl voita
1 sipuli hienonnettuna
1,5 dl esikäsiteltyjä sieniä
1 porkkana suikaleina
1/2 rkl mustapippureita rouhittuna
1 tl suolaa
2 dl kuohukermaa
1 litra vettä

Kansi:

n. 170 g valmista voitaikinaa
Voitelu

1 muna
Koristelu

pellavansiemeniä
Ohje

Sulata voitaikina ja poronkäristys. Kuumenna uuni 175 asteeseen
Hienonna poronlihaa hienommaksi veitsellä. Kypsennä sitä voissa kattilassa kunnes se on harmaata.
Lisää sipuli ja hienonnetut sienet. Paista hetki. Lisää porkkana, mausteet ja kerma.
Anna hautua kannen alla noin 20 min.
Kauli sillä aikaa taikina pyöreäksi, uunivuoan kokoiseksi levyksi.
Ota halutessasi taikinasta kuvioita pienellä muotilla.
Kaada hautunut poro-sieniseos vuokaan ja nosta päälle taikina kanneksi.
Voit “liimata” kannen vuoan ulkoreunaan kananmunan avulla.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle pellavansiemeniä. Kypsennä uunissa (noin 20 min) kunnes kansi on
saanut väriä. Tarjoa perunamuusin puolukkasurvoksen tai karpaloiden kanssa.
Halutessasi voit valmistaa ruoan annosruukuiksi.


Tehty MMM-rahoituksella