Sydänpaistos

Tulosta resepti

Ainekset:

  • 300 g lanttua
  • 500 g naurista
  • 100 g paprikaa
  • 200 g porkkanaa
  • 2 rkl kuurenkerkkäsiirappia
  • 150 g metsäsieniä
  • 3 kpl vasan sydämiä
  • 10 kpl katajanmarjoja
  • 2 rkl kuivattua persikkaa
  • 1 dl porolientä tai vettä
  • suolaa
  • kuullotukseen öljyä tai kuuta

Duchesse-peruna:

  • 10 perunaa (jauhoinen lajike)
  • 50 g voita
  • 3 keltuaista
  • 2 tl suolaa,valkopippuria

Keitä perunat kypsiksi, kaada vesi pois ja soseuta.  Sekoita voi perunoiden joukkoon ja anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon keltuaiset ja mausteet. Pane perunaseos pursotinpussiin ja pursota.

Ohje:

Vasan sydämiä liotetaan pari tuntia kylmässä vedessä. Sydämet leikataan ohuiksi suikaleiksi.
Lanttu, nauris, porkkana ja paprika pilkotaan ohuiksi suikaleiksi. sydänsuikaleet kuullotetaan padassa ja lisätään kasvissuikaleet. Haudutetaan noin 30 minuuttia.
Lisätään loput aineet ja poronluista keitettyä lientä ja maustetaan. Haudutetaan vielä 30 minuuttia kannen alla.
Kypsä maustettu seos laitetaan uunivuokaan ja koristellaan duchesse-pursotuksella. Laitetaan 225-250 asteiseen uuniin hetkeksi, kunnes perunasose on saanut värin. Tarjoillaan tuoresalaatin kera.


Tehty MMM-rahoituksella