Täytetty poronkylkirulla

45 min+3 h
4-6 annosta

Ainekset

500 g porojauhelihaa
luuton poronvasan kylki
2 dl kermaa
2 kananmunaa
suolaa
pippuria
1 sipuli
voita

Ohje

Valmista porojauhelihasta poromurekemassa. Hienonna sipuli ja kuullota se pannulla nokareessa voita, jäähdytä. Lisää jauhelihan joukkoon jäähtynyt sipuli, kerma, kananmuna ja mausteet sekä sekoita tasaiseksi massaksi.

Nuiji luuton poronvasan kylki kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä poromureke maustetun kyljen päälle. Kierrä tiiviiksi rullaksi. Sido rulla esimerkiksi puuvillalangalla tai kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista rulla kuumalla pannulla rasvassa. Pintamausta ruskistettu liharulla ja siirrä se uunivuokaan. Laita rulla kypsymään 120-asteiseen uuniin noin 3 tunniksi. Jäähdytä ja viipaloi.

Vasan luuttomasta kyljestä saa maukkaan täytetyn kylkirullan.

Tarjoa esim. perunakakun, uunijuuresten ja sienikastikkeen kera.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä