Keitettyä poronlapaa savuporokastikkeella

Annoskoko 4 annosta

Tulosta resepti

Ainekset:

  • 640 g luutonta poronlapaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti

Kastike:

  • 4 dl lihan keitinlientä
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 50 g savuporoa pieninä kuutioina

Ohje :

Laita liha veteen, kuumenna kiehumapisteeseen ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.
Lisää mausteet ja keitä liha kypsäksi noin 1,5 tuntia.
Nosta liha lepäämään ja ota keitinliemestä talteen n.4dl lientä kastiketta varten. Voit käyttää myös aiemmin valmistamaasi porolientä kastikepohjana. (Ohje: kastikkeet-poroliemi)
Valmista keitinliemestä kastike.
Sulata voi ja sekoita joukkoon jauhot.
Kun ne ovat turvonneet, lisää siivilöity liemi pienissä erissä koko ajan sekoittaen.
Mausta kastike kuutioidulla savuporolla.
Viipaloi keitetty liha.
Tarjoa lisäkkeinä keitettyjä perunoita ja kasviksia.


Tehty MMM-rahoituksella