Kelopirtin poronpaisti

5 h
4-6 annosta
Pororeseptit.fi

Ainekset

2-3 kg luullista jäistä poronpaistia
valkosipulin kynsiä
mustapippuria
suolaa
porolientä

Ohje

Aseta jäinen paisti uunipellille ja pidä tunti uunissa 125ºC lämmössä. Ota tämän jälkeen paisti uunista, tee siihen reikiä veitsenkärjellä ja työntele niihin valkosipulin kynnen puolikkaita makusi mukaan. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla. Lisää uunipellille poroliemi (tai lihaliemi) ja pidä paistia edelleen 1 1/2 tuntia 125 asteisessa uunissa. Valele paistia silloin tällöin liemellä. Nosta lopuksi lämpötila 175ºC ja kypsennä siinä vielä 2 tuntia valellen edelleen liemellä silloin tällöin. Tällä menetelmällä paistin sisus jää hyvin meheväksi.

Tarjoa paisti mieleisilläsi lisukkeilla (perunaa, vihanneksia, hyytelöä).

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä