Kuivalihan valmistus

Tulosta resepti

Perinteinen poronkuivalihan valmistus:

Yleisesti kuivataan luullisena kylkeä, etuselkää ja lapaa ja luuttomana paisteja, etuselän filettä, filettä ja lapaa.

Kuivattua luutonta lihaa vuollaan sellaisenaan lastuiksi ja napostellaan pois.
Luullisia lihapaloja käytetään yleensä keiton valmistamiseen.
Suolausta varten luuton liha leikataan pitussuuntaan lihassyiden  mukaisesti pitkiksi suikaleiksi, halkaisija noin 3-5 cm.

Liha voidaan suolata joko kuivasuolauksella (umpisuolaus) tai suolavedessä
(suolalaukka).

KUIVASUOLAUS:

Laita lihat ja merisuolaa astiaan siten, että lihat ovat kauttaaltaan
suolan peitossa yön yli. Säilytä lihat viileässä.

SUOLAVESI

10 litraa vettä
650 g suolaa
Valmista vedestä ja suolasta seos. Ohjeen määrällä saadaan 6,1 %
suolaliuos. Laita lihat suolaveteen suolaantumaan noin 1-1,5 vuorokaudeksi.
Suolatut lihat tulee säilyttää viileässä 0-+2 asteen
lämpötilassa.

KUIVAAMINEN

Lihat laitetaan ulos roikkumaan verkolla suojattuna
ilmavaan paikkaan.

Poronlihan myynninedistäminen, Pororeseptit


Tehty MMM-rahoituksella