Kyrönniemen hääpiirakka

Tulosta resepti

Ainekset

  • 250 g porojauhelihaa
  • 1 tlk tonnikalaa
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 1 tl suolaa
  • pizzamaustetta

Taikina

  • 250 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 lasillista vettä
  • 1 muna
  • 20 g hiivaa

Ohje

Valmista ensin taikina: nypi voi ja vehnäjauhot kulhossa sekaisin, lisää vesi muna ja hiiva.
Sekoita taikinaksi, mutta älä vaivaa kovin pitkään.
Ruskista jauheliha rasvassa pannulla ja lisää tonnikala sekä suola. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Kauli taikina uunipellille tai paistovuokaan ja levitä täyte päälle.
Pinnalle runsaasti pizzamaustetta.
Paista 250 ° C lämmössä kunnes taikina kypsyy eli n. 15 min.


Tehty MMM-rahoituksella